Belföld

Baumann Péterre egy éve talált rá a szerelem, a családja és a rendőrség volt az élete

BRFK / Facebook
BRFK / Facebook

Megható poszttal emlékezik közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság arra a Baumann Péterre, akit tegnap éjszaka öltek meg egy újbudai rendőri intézkedés során. Az egyik társát combon, a másikat pedig mellkason és karon szúrta a késes ámokfutó, őket kórházba vitték.

Mélyen meg vagyunk rendülve, nemcsak mi budapesti rendőrök, hanem az egész ország rendőrsége. Ma hajnalban elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat. A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan

– írják.

Petit mosolygós, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Bő tíz évvel ezelőtt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában kezdte meg a rendőri tanulmányait, s kilenc évvel ezelőtt szerelt fel próbaidős járőrként Újbudán.

BRFK / Facebook

Járta a ranglétrát, és 2018 decemberében járőrvezető, fél évre rá pedig már járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, és a helytállását a főnökei is elismerték. Jól jelzi a szakmai elhivatottságát, hogy kivételes minősítést kapott a teljesítménye értékelésekor. Hétszer kapott jutalmat az Önkormányzattól a közösség biztonságáért tett munkájáért.

Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves.  Peti az újbudai kapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta.

– tették hozzá.

A budapesti rendőrök a BRFK összes objektumában bekapcsolták a szirénákat délután egykor, A hősi halált halt főtörzsre gyertyagyújtással emlékeznek meg a bajtársai és a parancsnokai péntek délután ötkor a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon.

Kapcsolódó
Megtagadta a vallomást a Baumann Pétert szíven szúró rendőrgyilkos, és panaszt tett a gyanúsítás ellen
Délután egykor bekapcsolják a szirénát rendőrök az autóikon a 29 éves újbudai főtörzs tiszteletére. Őrizetbe vették a rendőröket megkéselő férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik