Belföld

Hirtelen felindulással magyarázta tettét a barátját megfojtó és Dunába dobó érdi gyilkos

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 33 éves P. Attilával szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy évvel ezelőtt megfojtotta, majd Dunába dobta a barátját.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az édesapja jelentette be a fia eltűnését tavaly január ötödikén. Elmondta, hogy a fia december 27-én délután elment az egyik barátjához Budapestre, azonban azóta sem tud róla semmit.

A begyűjtött adatok és információik alapján felmerült, hogy a fiatal bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök január 14-én kopogtattak annak a férfinak az ajtaján, akivel utoljára találkozhatott a fiatalember. P. Attila megtört a kihallgatása során, és részletesen beszámolt arról, hogy megölte a barátját. A tettét pedig hirtelen felindulással indokolta.

A nyomozás adatai szerint P. Attila a Duna-partra ment későbbi áldozatával. Itt szóváltásba keveredtek, majd egy övvel megfojtotta, a holttestét pedig a folyóba dobta és hazament. A Duna érintett szakaszát átfésülték, és az eltűnt érdi férfi holtteste is előkerült.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az áldozat halálát fulladás okozta. A rendőrök feltérképezték a gyanúsított előéletét is, kiderült, hogy fél évvel korábban kifosztott egy alvó férfit is az egyik fővárosi metró aluljáróban. A rendőrség lezárta az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, kifosztással és csalással gyanúsított férfi ügyét, és továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik