Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a 94 éves asszonyt megerőszakoló és meggyilkoló hegymegi testvérpárra

police.hu
police.hu

Többszörösen minősülő emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a hegymegi testvérpárt, B. Gábort és B. Gézát, akik bő két évvel ezelőtt megerőszakoltak és kegyetlenül meggyilkoltak egy 94 éves asszonyt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség tényleges életfogytiglant kért a két férfire. Az ügyész mértékes indítványt is tett az ügyben. Eszerint 35 év múlva szabadulhatnának a testvérek feltételesen, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket, és lemondanak a tárgyalás jogáról is. 

police.hu

Kérdésünkre elmondta még, hogy a fiatalabbik vádlott először azt mondta, hogy a szomszédja végzett az idős asszonnyal, s ő csak a holttestet találta meg.

Ezután beismerte a bűnösségét, és terhelő vallomást tett a bátyjára is, de ezt később visszavonta. A fivére pedig mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését

– mondta az ügyész.

A vádirat szerint az elkövetők ittasan bementek a 94 éves asszony házába, majd összeverték és megerőszakolták, Ezután átkutatták a házát és 100 ezer forint készpénzzel távoztak.  Az áldozatot eszméletlen állapotban, mezítelenül, a fűtetlen ház hideg padlóján hagyták. A férfiak a házban elrejtett több mint egymilliót nem találták meg.

police.hu

Később az egyik férfi újra bemászott az épületbe, és újra megbecstelenítette a már életjelenségeket sem mutató asszonyt. Az idős nő zúzódásos és bordatöréses sérüléseket szenvedett el, és a helyszínen meghalt. A sérülések és a halál beállta között közvetlen oksági összefüggés állapítható meg, halála az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik