Belföld

Polgári engedetlenség miatt rendeltek el iskolaszünetet Szentgotthárdon

29 tanár kezdett polgári engedetlenségbe hétfőn a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, emiatt az intézmény kénytelen volt szünetre küldeni a diákokat – írja az Ugytudjuk.hu.

A lapnak az iskola igazgatója, Schleipfnerné Gáspár Andrea azt mondta: „Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik.”

A polgári engedetlenséget hirdető tanárok korábban egy levelet juttattak el a szülőkhöz, amelyben azt írták, hogy akciójuk nem az iskola vezetősége vagy a tankerület ellen irányul:

A közoktatás mai helyzete, a pedagógus utánpótlás elapadása, a pedagógusok elkeserítően és méltatlanul alacsony bérezése, a szakmai párbeszéd teljes hiánya, tehát a bizalom hiánya egyre nehezebb helyzetbe hoz minket. A gyermekeket korszerűtlen, módszertani és ténybeli hibákkal tűzdelt egyen tankönyvekből vagyunk kénytelenek tanítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik