Belföld

Összevertek és kiraboltak egy testvérpárt az egyik szolnoki játszótéren

police.hu
police.hu

Seprűnyéllel és ököllel estek egy testvérpárnak a hétvégén az egyik szolnoki játszótéren. A ász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a  23 és 26 éves férfiak megszólították a testvéreket és cigarettát kértek tőlük.

Ők ezt visszautasították, ezért a terheltek „akkor adjatok ide mindent!” felszólítással követelték tőlük az értékeiket, majd az egyik férfi a kezében lévő seprűnyéllel arcon ütötte az egyiküket.  Az önmagukból kiforduló szolnoki fiatalok ököllel estek az áldozataiknak, majd egyiküktől elvették a 3500 forintját és az okmányait, másikuktól pedig a szemüvegét.

A gyanúsítottak felszólították a testvéreket, hogy 10 perc múlva menjenek ki a helyi vasútállomásra, s hozzanak a számukra további készpénzt, cserébe pedig visszakaphatják a személyes okmányokat. A testvérek azonban feljelentették a támadóikat, akiket hamar lekapcsoltak a rendőrök.

Az egyik gyanúsított kabátjában megtaláltak 2295 forintot a lopott pénzből, míg a személyes okmányokat egy lépcsőház elektromos kapcsolószekrény tetején találták meg a rendőrök. A testvérek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek az elsődleges orvosi vélemény szerint.

A két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésével gyanúsították meg, azonban mindketten tagadták a terhükre rótt cselekményt. A két férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik