Belföld

Amfetaminnak hívták közösségi oldalán a pécsi drogkereskedőt

Jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette miatt állítja bíróság elé a Baranya Vármegyei Főügyészség azt a komlói férfit, aki droggal kereskedett Pécsett.

A főügyészség tájékoztatása szerint a  férfi 2020 nyarától árult drogot Pécsen. Interneten keresztül rendelte meg a kábítószert, a vételárat pedig kriptovalutában fizette ki. A kábítószer postán érkezett a terhelt lakására. A férfi internetes közösségi oldalon „Amfetamin” néven volt jelen, és ezen a felületen keresztül intézte a kábítószer értékesítését.

A férfi 2021 decemberétől tovább növelte a kábítószer-értékesítést, és a vásárlói igények kielégítése érdekében három alkalommal rendelt kábítószer tartalmú anyagot Németországból.

Az eljárás során az általa külföldről megrendelt kábítószerek közül közel 300 darab ecstasy tablettát, 50 darab bélyeget, valamint különböző porokat foglaltak le a posta raktárában, mielőtt azokat kézbesítették volna. A vádlott által külföldről rendelt kábítószer nagysága a jelentős mennyiség alsó határának négyszeresét tette ki. A letartóztatásban lévő díler 5-20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat, ha bűnösnek találják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik