Belföld

Súlyos bűncselekmény lett egy szilveszterkor elhagyott kabát miatt

police.hu
police.hu

Őrizetbe vettek a balassagyarmati rendőrök három férfit, mert erőszakkal akarták visszaszerezni egy barátjuk kabátját szilveszterkor. A rendőrség csoportosan elkövetett önbíráskodás, súlyos testi sértés kísérlete, személyi szabadság megsértése és magánlaksértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 20, 23 és 28 éves férfiak ellen.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint négy hugyagi lakos egy baráti rendezvényen szórakozott szilveszterkor. A buli végén hazamentek, azonban egyikőjük nem találta a kabátját, ezért hajnalban visszatértek az ismerősük házához. Itt ordítozni kezdtek, és dörömböltek a bejárati ajtón.

Miután a bent tartózkodók nem nyitottak ajtót, a kabátot elveszítő férfi távozott a helyszínről, azonban a három elkövető nem hagyta annyiban a dolgot. A 28 éves férfi több erős rúgást mért a bejárati ajtóra, amely következtében annak több fa eleme is kitört. Miután az ajtó rugdosásával a három férfi felhagyott a bent lakó férfi ijedten ajtót nyitott.

police.hu

Az erőszakos társaság az épületbe bement, ahol mindhárman ütlegelni kezdték volt vendéglátójukat, aki ennek következtében sérüléseket szenvedett és a későbbiekben orvosi ellátásra is szorult.

A három férfi továbbra is társuk kabátjának visszaadását követelték, és hogy követelésüknek nyomatékot adjanak a 28 éves férfi a helyszínre magával vitt műanyag kannából benzint locsolt szét a ház nappalijában, és azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat. A fenyegetést erősítette a 23 éves társa is, aki egy öngyújtót is felmutatott, hogy azzal fogja meggyújtani a benzint.

Miután a házban tartózkodók nem találták a kabátot, a bántalmazott és megfenyegetett tulajdonos felajánlotta, hogy távozik az elkövetőkkel, és segít megkeresni az eltűnt ruhaneműt azon a helyen, ahol a társaság korábban megfordult az éjszaka folyamán. Az elkövetők egyikének autójával indultak a keresésre.

A megvert férfi a hátsó ülésen foglalt helyet a csapat legfiatalabb tagjával, aki a járműben ülve egy kést szorított a megszeppent és bántalmazott férfi oldalához. A járművel elhajtottak ahhoz a hugyagi családi házhoz, ahol az este folyamán szintén megfordultak, azt feltételezve, hogy ott majd megtalálják a kabátot.

Az elkövetők a házba egyedül beengedték az áldozatukat, aki kihasználta az alkalmat és gyalog elmenekült, majd értesítette a rendőrséget. A nyomozás jelenlegi szakaszában a kabát még nem került elő. A három elkövetőt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik