Belföld

Elfogtak egy terrorizmus gyanúja miatt körözött belga nőt a népligeti buszpályaudvaron

Elfogtak egy terrorizmus gyanúja miatt keresett belga nőt szerdán este a Népligetben.

A BRFK tájékoztatása a buszpályaudvaron fogták el a  29 éves nőt, aki ellen a belga hatóságok adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot terrorizmussal kapcsolatos tevékenység miatt. A fiatal nőt őrizetbe vették, majd ma előállították a bíróságra a kiadatási tárgyalására.

Frissítünk!

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a nőt azzal gyanúsítják, hogy terrorista csoportokat akart meglátogatni a szíriai hadműveleti területen.

A bíróság álláspontja szerint a belga igazságügyi hatóság által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának feltételei fennállnak, a terhelttel szemben az átadási letartóztatás és az átadás elrendelésének van helye.

. A tárgyaláson a terhelt hozzájárult az egyszerűsített átadásához és a specialitás szabályainak alkalmazásával élni kívánt. Ez azt jelenti, hogy átadása esetén nem indítható és nem folytatható vele szemben egyéb büntetőeljárás az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül. A bíróság elrendelte a nő átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását. A terheltet január 16-ig át kell adni a belga hatóságoknak. Amennyiben ezen időpontig nem veszik át, szabadlábra kell helyezni őt. A végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik