Belföld

Három férfire kértek börtönt a bulinegyedben történt tavalyi késelés miatt – videóval

Három férfit állít bíróság elé a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a tavaly januári bulinegyedben történt késelésig fajuló  balhé miatt. A  Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a három terhelt egy szórakozóhelyen keveredett szóváltásba egy negyedik férfival, majd szidni kezdték és felszólították, hogy hagyja el a helyet.

A későbbi áldozat elindult felfelé a lépcsőn, hogy elhagyja a bárt, de a három férfi követte, és kiabálva azzal fenyegette, hogy megszurkálják. Ekkor a biztonsági szolgálat kiszorította őket a bárból, ám az utcára történő kilépésük után az egyik vádlott, egy 33 éves férfi hasba szúrta a sértettet.

Ezután 28 éves társa meg is ütötte a megtámadott férfit, miközben a harmadik társuk, egy 39 éves férfi kiabálva szidalmazta a megszúrt férfit, hogy ezzel is bátorítsa a cinkostársait. Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség súlyos testi sértés bűntettével, valamint társtettesként csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a 33 éves férfit, míg a visszaeső két társának csoportos garázdaság bűntette miatt kell felelnie. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a három férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik