Belföld

Négy és fél évet kértek rendőrök elől részegen menekülő putnoki ámokfutóra

Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt állítja bíróság elé a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt az 51 éves férfit, aki megpróbált elmenekülni kocsijával a rendőrök elől.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a bűncselekményekkel vádolt férfi beismerte és megbánta tettét a nyomozati szakban.

Az ügyészség 4 év 6 hónap letöltendő börtönt, 5 év közügyektől eltiltást, és 6 év közúti járművezetéstől eltiltást kért a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen is beismeri a bűnösségét.

A borsodi férfi még 2022 áprilisában nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd részegen ment ügyet intézni a Putnoki Járási Hivatalba, ahová a pár száz méterre lévő otthonából gépjárművel érkezett. Közel három ezrelék véralkohol-koncentráció volt a szervezetében, ami azt jelenti, hogy közel állt az alkoholmérgezéshez.

A kormányhivatal dolgozóinak jelzésére rendőrök jelentek meg a helyszínen, és látták, hogy a középkorú férfi a hivatal parkolójából gépkocsival indul el a 26-os számú főúton; meg akarták állítani, de ő menekülni kezdett az autójával. Eközben a férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmazó szolgálati gépjárműben utazókat is veszélyeztette, amikor gépkocsiját egy hirtelen mozdulattal a rendőrautó felé kormányozta, amelynek sofőrje vészfékezésre kényszerült.

A több közlekedési szabályt megszegő férfi végül a lakása előtt állt meg, ahol a rendőrök felszólítása ellenére sem igazolta magát, és szidalmazta, majd folyamatosan megöléssel fenyegette őket és családjukat. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az intézkedésnek még percekig ellenszegülő férfival szemben és megbilincselték, de a gyanúsított még ezután is megpróbálta megrúgni az egyik rendőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik