Belföld

Megszurkálta a volt barátját, mert számon kérte a pillanatragasztóval bekent zárja miatt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly tavasszal megszurkálta a volt barátját Kecskeméten.

A főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi ugyanabban a kecskeméti társasházban lakott. A vádlott a földszinten, a későbbi áldozata pedig a másodikon. Tavalyelőtt baráti jellegű kapcsolat alakult ki közöttük, de ez tavaly tavaszra olyannyira megromlott egy közös ismerősük miatt, hogy trágár módon kiabáltak egymással, ha összefutottak, illetve kölcsönösen azzal vádolták a másikat, hogy különböző bosszantó dolgokat követtek el a másik sérelmére a lépcsőházban.

Tavaly augusztusban a sértett hajnalban ment haza a barátnőjével, de nem tudták kinyitni a lakásuk ajtaját, mert valaki pillanatragasztóval beragasztotta a zárat. A férfi biztos volt abban, hogy ezt csak a volt barátja tehette, ezért lement hozzá a földszintre, hogy felelősségre vonja. Előbb dörömbölni kezdett az elkövető ajtaján, majd szidta, fenyegette, és felszólította, hogy jöjjön ki.

Az elkövető visszakiabált neki, megöléssel fenyegette, majd hirtelen kilépett a lakásból és pofon vágta. Ezután lökdösni és ütni kezdték egymást, majd a vádlott nagy erővel úgy meglökte a másik férfit, hogy az beütötte a fejét a szemben lévő lakás ajtajába és összeesett. A vádlott ezt kihasználva magához vett egy konyhakést, és többször megszúrta a volt barátja arcát, nyakát, illetve felső testét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség börtönbüntetést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik