Belföld

Felgyújtással fenyegette a bíróságot egy házáért küzdő kilakoltatott idős férfi

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt állítja bíróság elé a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki elkeseredésében azzal fenyegette a járásbíróságot, hogy felgyújtja.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és felesége csalással kapott 2 millió 90 ezer forint gyermekek után járó lakásépítési kedvezményt az egyik banktól a családi házuk felépítéséhez még 1996 nyarán. Az illetékes bíróság 2005-ös jogerős ítéletében több bűncselekményben is bűnösnek mondta ki, s büntetést szabott ki vele szemben.

A házaspár a pénzintézet felhívására nem fizette vissza a jogosulatlanul felvett anyagi támogatást, ezért a bank végrehajtási eljárást kezdeményezett velük szemben, és annak keretében az ingatlant a végrehajtó értékesítette. A férfi és felesége azonban nem adta át önként a házat az árverési vevőnek, ezért 2001-ben bírósági döntés alapján került sor az ingatlan átadására az új vevőnek.

A férfi ettől az időponttól kezdődően nem tudta elfogadni a polgári bíróságok döntéseit, illetve nem tudott belenyugodni az ingatlanból történt kilakoltatásukba, ezért több mint 20 éven át rendszeresen írt panaszos leveleket az érintett városi bíróságnak.

Az elkeseredett férfi tavaly májusban ismételten levelet írt a járásbíróságnak. Ebben felszólította a bíróságot, hogy segítse elő az ingatlan részére történő visszaadását, mert ha nem, akkor felgyújtja a bíróság épületét. A vádlott levele 2022. június 1. napján érkezett meg az érintett járásbíróságra. Az idős férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik