Belföld

Alkoholt akartak a pápai szállón több embert is agyba-főbe verő ukrán fiatalok – letartóztatták őket

Letartóztatta a Veszprémi Járásbíróság azt az életveszélyt okozó testi sértéssel és más bűncselekménnyel gyanúsított három ukrán vendégmunkást, akik több embert is megvertek december 20-ra virradó éjszaka a pápai munkásszállón.

A Veszprémi Törvényszék tájékoztatása szerint az ukrán fiatalok az ominózus éjszaka ittasan ököllel verték a honfitársuk kulcsra zárt ajtaját, majd vállal közösen betörték azért, hogy vigye el őket kocsival szeszes italt vásárolni. A gyanúsítottak ezt követően összetörték a szobában lévő bútorokat, mellyel több mint 50 ezres kárt okoztak.

A gyanúsítottak ezt követően megverték a szobában lévő személyt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ezt követően három másik személy lépett be a szobába, akiket a gyanúsítottak az összetört asztal, illetőleg szék lábaival több alkalommal közösen fejbe ütöttek. Az agyba-főbe vert három fő nyolc napon túl gyógyuló fejsérülést, koponyatörést szenvedett.

A bíróság szökés és elrejtőzés, bizonyítás veszélyeztetése és bűnismétlés veszélye miatt tartóztatta le az ukrán vendégmunkásokat, akik közül kettő is fiatalkorú. A végzés ellen fellebbeztek a gyanúsítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik