Belföld

Ötvenöt embert vert át egy gyermekjátékokat hirdető téglási férfi a társával

Őrizetbe vették azt a 26 éves téglási férfit és 23 éves nőt, akik több mint ötven vásárlótól csaltak ki közel egymilliót azzal, hogy különböző gyermekjátékokat és egyéb dolgokat árultak az interneten.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a páros különböző internetes felületeken kínált eladásra olyan termékeket, amelyekkel sohasem rendelkezett. Minden esetben előre kérték a termék árát, majd elérhetetlenné váltak, a megrendelt holmik pedig egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz.

A december elsején elfogott páros beismerte tettét a gyanúsítotti kihallgatása során. A hatóság a vagyonvisszaszerzés céljából zárolta az általuk használt bankszámlákat. A hajdúhadházi nyomozók egyesítették az országszerte indult ügyeket, és egy eljárásban vizsgálták tovább. Később kiderült, hogy a gyanúsítottak az eljárás ideje alatt is folytatták a csalásokat, továbbra is hirdettek.

Megpróbáltak eltűnni a hatóság elől, lakhelyükről elköltöztek, de a rendőrök tegnap elfogták őket. Mindkettőjüket ötvenöt rendbeli csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik