Belföld

„Kinyírlak, mert nem segítettél rajtam!” – nyolc évet kértek a mosonmagyaróvári késelőre

Emberölés kísérlete és kifosztás bűntette miatt állítja bíróság elé a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly tavasszal nyakon szúrta az ismerősét Mosonmagyaróváron.

Sticz Tamás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év börtönt és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a 30 éves férfi kábítószert szeretett volna beszerezni, de ez azért nem sikerült neki, mert arra nem volt elég pénze. Véletlenül megpillantotta aznap az egyik biciklivel lévő ismerősét Mosonmagyaróváron, majd rákiabált, hogy „Kinyírlak, mert nem segítettél rajtam!” Utána ment és egy rövid szóváltást követően ököllel nekiesett.

A földre kerültek, verekedtek, aminek egy autó dudálása vetett véget. Az autó ugyanis nem fért el tőlük az úton. A sértett elindult a helyszínről, de a 30 éves férfi nem hagyta annyiban. Utána ment és egy késsel nyakon szúrta. Ezt követően felvette a földről az áldozata odaesett ötezresét, majd távozott a helyszínről. Az életveszélyes sérülésekkel kórházba vitt áldozaton életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik