Belföld

Törley Katalin szerint 2022 hőse minden tiltakozó tanár

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az elismerést ugyan ő kapta, de szerinte az mindenkinek szól.

A Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) 2022 hőseit felsoroló listájára azok kerültek fel, akik fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy inspirálják a társadalmat, változást idézzenek elő. Egyikük Törley Katalin lett, aki a Klubrádióban azt mondta, az elismerés nemcsak neki, hanem minden tiltakozó tanárnak szól, meg is osztja velük.

A Tanítanék Mozgalom alapítója nem várt, de örömteli fordulatnak nevezte az egyházi iskolák pedagógusainak átgondolt, higgadt kiállását. Az őt kevésbé lepte meg, mert a Nemzeti alaptanterv bevezetésekor  is jelezték fenntartásaikat és ők sem keresnek jobban, a bértábla ugyanaz, néhány  helyen kapnak béren felüli juttatást.

A tiltakozás továbbra sem csak a fizetésekről szól – hangsúlyozta Törley Katalin, aki szerint 2023-ban is folytatódnak az akciók, mivel nem értek el érdemi változást a kormánynál. Januárban úgynevezett Tudásmenet indul a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól (ahol az igazgatóhelyettest mentették fel) a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig, amelynek Törley Katalin is a tanára volt, míg szeptember 30-án több társával együtt ki nem rúgták a polgári engedetlenség miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik