Belföld

Orbán Ráhel szerint Orbán Viktor bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Mandinernek adott interjút Orbán Ráhel, aki a családjáról, a sportról, a szakmai ambícióiról és a hitéről is beszélt. A miniszterelnök legidősebb lánya szót ejtett arról is, milyen a nagyapa szerepében Orbán Viktor.

Olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit. Olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt. Olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. Nem mellékesen nagyon jó vele römizni.

– nyilatkozta Orbán Ráhel, aki a későbbiekben arról is lerántotta a leplet, hogy a miniszterelnök karácsonykor angol pudingot főz, ami nem mindig jár sikerrel.

Hozzáteszi: a történelem és a politika náluk napi szinten téma otthon, de ez nem a pártpolitikát jelenti.

A szüleink számára mindig fontos volt a múlt és a jelen tisztelete is. Horn Gyulát például Horn Gyula bácsinak kellett hívnunk. A tisztelet nálunk nem politikai identitás kérdése.

– teszi hozzá.

Az Orbán gyerekek közül Ráhel mellett Sára, Róza és Flóra a katolikusoknál lettek megkeresztelve, míg Gáspár a reformátusoknál. Ez Ráhel szerint azért történt így, mert édesanyja katolikus, míg édesapja református családból származik.

Orbán Ráhel azt is megerősítette, hogy egy év után hazaköltöztek férjével, Tiborcz Istvánnal a spanyolországi Marbelláról, és most Budapesten élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik