Belföld

18 ezer aláírásos petíciót vittek a Pintérnek a BM-be, egy beosztottig jutottak

Petíciót vitt a Belügyminisztériumba a Történelemtanárok Egylete és több hozzá csatlakozó civil pedagógusszervezet, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Az „Érdemi tárgyalást, az elbocsátott pedagógus kollégák visszahelyezését!” című petíciót eddig több mint 18 500-an írták alá.

Miklósi Lászlót, a Történelemtanárok Egyletének elnökét és Juhász Ágnest, a Civil Közoktatási Platform (CKP) vezetőjét beengedték a minisztérium épületébe – írt a Telex. Miután kijöttek, azt mondták: átvették tőlük a petíciót, ami formailag rendben volt, de a gesztusok szintjén nem. Kifogásolták, hogy a hátsó bejárathoz kellett menniük, és a miniszternél a hierarchiában több szinttel alacsonyabb beosztású munkatárs, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László András titkárságvezetője vette át tőlük a petíciót.

A petícióban kiemelik: ideje lenni tanulni a történelemből, a rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket. Azóta azonban nem hogy rendeződtek volna a viszonyok, hanem újabb pedagógust rúgtak ki – ezúttal egy pécsi iskola tanárát -, aki polgári engedetlenséggel élve tiltakozott a jelenlegi oktatási helyzet ellen.

Az átadáson a Történelemtanárok Egyletén és a Civil Közoktatási Platformon kívül a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány képviselői vettek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik