Belföld

TEK-esek mentek egy rabszolgatartó családért Pápán – videón a rajtaütés

Kommandósok csatak le egy családra Pápán. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a család úgy jutott jövedelemhez, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket szervezett be különböző fizikai munkák elvégzésére.

Az ügyben beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a 63 éves nagyapa, a 41 éves lánya és 37 éves férje, valamint a 19 éves unoka már több éve abból élt, hogy kihasználtak és munkára kényszerítettek perifériára szorult embereket.

A gyanúsítottak a beszervezések alkalmával fizetést, komfortos szállást, napi háromszori étkezést ígértek a rászorulóknak, azonban ezekből szinte semmit sem teljesítettek később. A dolgoztatott embereknek nem adtak fizetést és embertelen körülmények között szállásolták el őket.

A kihasznált emberek egyáltalán nem, vagy csak engedéllyel hagyhatták el a lakhelyüket. A 41 éves nőt, illetve a 19, a 37 és a 63 éves férfiakat a TEK-esek fogták el. Ellenük emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A nyomozati cselekmények végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik