Belföld

Csomagot visznek Pintér Sándornak a tanárok, akik szerint a miniszter ezekből megtudhatja, hogy lehet javítani az oktatás helyzetén

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nem a pedagógusoktól kellene elvárnia a kormányzatnak az oktatásügyi javaslatkészítést, ha nem számolta volna fel az erre hivatott intézményrendszert – így reagált honlapján a Civil Közoktatási Platform (CKP) arra, hogy Pintér Sándor múlt pénteken azt mondta: a pedagógusok csak felsorolják, hogy mi nem jó az oktatásban.

A CKP friss bejegyzésében azt írja, hogy a „Belügyminisztérium máig nem tisztázott szempontok mentén egyes iskolákból iskolaigazgatókat és pedagógusokat hívott meg “konzultálni” 2022. december 16-ra.” Ezen a napon „Pintér Sándor oktatásért felelős miniszter előadásából az derült ki, hogy kevés információval rendelkezik a területről, az általa bemutatott adatokat nem érti. Sőt, kifogásolta, hogy a pedagógusok csak kritizálnak, de javaslataik nincsenek. A CKP 2016 óta készít ilyen javaslatokat – tagszervezetei közül többen már sokkal régebben.”

Úgy tűnik azonban – folytatják-, ezek mindezidáig nem jutottak el Pintér Sándorhoz,

így most Miniszter Úrnak egy csomagban kinyomtatva is összegyűjtöttük a legfontosabbakat. A csomagot 2022. december 21-én 15 órakor adjuk át részére, az alábbi levél kíséretében.

A Pintér Sándor által hiányolt megoldási javaslatok ennek ellenére is léteznek: a CKP 2016 óta, a tagszervezetei pedig még régebb óta készítenek ilyen javaslatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik