Belföld

Hűvösre tennék a férfit, aki ököllel vert egy gyerekeivel sétáló szülőt, mert üthetnékje volt

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Egri járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki két évvel ezelőtt ököllel esett egy gyerekeivel sétáló gyalogosnak Pétervásárán.

Gubala Ádám Miklós, a Heves Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt közölte, hogy a 23 éves férfi egy ismerősével sétált a településen, akivel közölte, hogy valakit meg fog ütni.

Ezt követően minden ok nélkül odalépett egy két gyerekével sétáló járókelőhöz, majd ököllel ütni kezdte. A gyerekek ijedtünkben elszaladtak, de a támadó kitartóan folytatta a gyalogos bántalmazását mindaddig, amíg a támadó  ismerőse – aki miután a gyerekek után futott és őket biztonságba helyezte – visszatért a helyszínre és véget vetett a bántalmazásnak. A terhelt  ezt követően futva elmenekült a tetthelyről. A megvert gyalogos olyan súlyos kézsérüléseket szenvedett, hogy 14 hét alatt gyógyult meg.

Az ügyészség tíz hónap börtönt és egy év közügyektől eltiltást kért a magáról megfeledkező férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik