Belföld

Vádat emeltek a Kapás utcai baltás gyilkosság ügyében

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a H. Krisztinával szemben, aki tavaly februárban egészen horrorisztikus módon végzett a szakítófélben lévő 37 éves élettársával, Attilával, Budapesten, a Kapás utcában.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 41 éves nő és a férfi öt évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással, majd röviddel ezután össze is költöztek. A asszony kezdetektől fogva féltékeny volt a férfi családi és baráti kapcsolataira, és emiatt gyakran vitáztak. Bizalmatlanságából adódóan pedig előfordult olyan is, hogy feltörte az élettársa közösségi fiókját, és átolvasta a férfi magánbeszélgetéseit.

Ezt követően a pár kapcsolata még inkább megromlott, ezért a férfi szakítani akart, a nő azonban különböző kitalált ürügyekre, így nem létező betegségre, terhességre hivatkozva, vagy öngyilkossággal fenyegetőzve bírta őt maradásra.

A folyamatos féltékenységből fakadó veszekedések során H. Krisztina egyre erőszakosabbá vált, és tavaly januárban baseballütővel támadt a párjára, és a lábába is beleharapott. A férfi a bántalmazás miatt nem tett feljelentést, azonban elhatározta, hogy végleg megszakítja a kapcsolatát a nővel, és elköltözik a közösen bérelt II. kerületi lakásból. Az újabb vita elkerülése érdekében úgy döntött, hogy erről nem szól előre az élettársának, és akkorra időzíti a költözést, amikor a nő nem tartózkodik otthon.

Mihádák Zoltán / MTI

Tavaly január 30-án el is költözött a nőtől, aki erről csak akkor szerzett tudomást, amikor hazaért a munkából. Ezután többször hívta telefonon a férfit, s számon kérte őt a költözés miatt, egyúttal személyes találkozót kért tőle, amibe végül a férfi beleegyezett.

A férfi február elsején elment a Kapás utcai lakásba, ahol az asszony már várt rá. A találkozó során, pontosan nem ismert előzmények után, az asszony egy késsel, valamint egy baltával, rendkívüli brutalitással, kitartóan, testszerte bántalmazta a férfit. Úgy tudjuk, hogy H. Krisztina közel hatvanszor sújtott le az áldozatára, akinek szinte egyetlen ép porcikája sem maradt. Halálát a sérülésekből adódó kivérzéses sokk és a nyakát ért rengeteg sérülés okozta.

Az asszony magával is végezni akart a horrorisztikus gyilkosság után, és felvágta az ereit, de a kiérkező zsaruk megtalálták a fürdőkádban és stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek. A nőnek a korábbi kapcsolatából volt egy nyolcéves kislánya, de szerencsére a gyerek nem tartózkodott otthon a vérfürdő idején. Úgy tudjuk, hogy H. Krisztina elismerte tettét az elfogása után.

A főügyészség fegyházbüntetést kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint információs rendszer megsértésével vádolt nőre azzal, hogy feltételesen se engedjék ki. Az asszony akár 20 év fegyházat is kaphat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik