Belföld

Felmenthetik a vízszerelőt minden ok nélkül megkéselő baranyai férfit

Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki késsel támadt a házukban dolgozó vízvezeték-szerelőre. A főügyészség tájékoztatása szerint felújítási munkálatok folytak februárban a férfi lakóhelyén.Egy vízvezeték szerelő dolgozott a lakás fürdőszobájában, ezért el volt zárva a víz.. A férfi nem tudott vizet inni, és nagyon zavarta a munkavégzéssel járó zaj is.

Minden előzmény nélkül bement a fürdőszobába egy késsel, és ütlegelni kezdte a vízvezeték szerelőt, majd kétszer is megvágta késsel a nyakát. A szerelő megpróbált védekezni, közben a támadó hozzátartozói is észlelték a cselekményt, lefogták a férfit és értesítették a mentőket.

A vízszerelő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetés eszközére és a sérült testtájék anatómiai jellemzőire figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye is. A cselekmény életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletének megállapítására alkalmas.

A késelő a bűncselekmény elkövetésekor olyan kóros elmeállapotban szenvedett, ami képtelenné tette cselekménye társadalomra veszélyes következményeinek felismerésére és e felismerésnek megfelelő cselekvésre. Az ügyészség ezért arra tett indítványt, hogy mentsék fel a férfit a kóros elmeállapota miatt, és rendeljék el a kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik