Belföld

Ennyit költöttek bérekre Gulyás minisztériumában tavaly

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nyilvánosságra hozták a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség 2021-es éves költségvetési beszámolóját, amit az Alfahír vett górcső alá. A portál szerint a dokumentum azt mutatja, hogy a törvény szerinti illetményekre, munkabérekre több mint 12,5 milliárd forintot fizettek ki, ezenkívül céljuttatás, projektprémium címén 1 706 334 457 forintot.

Ez utóbbi összeg úgy lépte át az 1,7 milliárd forintot, hogy az év elején mindössze kevesebb mint 23 millió forinttal számoltak. Ez azt jelenti, hogy az év végére a prémiumokra fordított összeg a hetvenötszörösére gyarapodott – jegyzi meg az Alfahír.

Mindent összeszámolva a Miniszterelnökség több mint 16,9 milliárd forintot fizetett ki személyi juttatások címen 2021-ben. A tárcánál több ember volt munkaviszonyban 2021 végén (1770 fő), mint amennyi Felcsút lakossága.

A portál kiemeli, hogy a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára, Janó Márk Ádám (aki az önéletrajza szerint a Fidesz-frakció szakmai és koordinációs főosztályvezetője volt 2018-ig) egyedül 3,5 millió forint jutalmat kapott, valamint 167 ezer forint egyéb támogatást, továbbá 60 ezer forint egyéb személyi juttatásban is részesült.

A legtöbb bért Gulyás Gergely miniszter, valamint a vele azonos illetményre jogosult másik két vezető társa kapta. Hármójuk számára 106 739 100 forint munkabért fizetett ki a Miniszterelnökség, ehhez jött még összesen 1,2 millió forint béren kívüli juttatás, valamint 557 ezer forint egyéb személyi juttatás – írja az Alfahír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik