Belföld

Dömötör Csaba: 1 millió 363 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

A pénteki összesítések szerint egymillió-háromszázhatvanháromezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, közölte Dömötör Csaba a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese szerint „ez a magas szám azt mutatja, hogy a nemzeti konzultáció újra bizonyított.”

Ha lakosságarányosan nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy más uniós országokban nincs hasonló erejű, párbeszédet erősítő kezdeményezés. Márpedig egy ilyen rendkívül felfokozott helyzetben nagy szükség van arra, hogy a mindennapokat érintő döntésekről kikérjük az állampolgárok véleményét

– fogalmazott.

Az, hogy mikor kerülnek napirendre újabb szankciós javaslatok és milyen módon, nem csak rajtuk múlik, folytatta. Bármelyik tanácsülésen, bármelyik kormányfői csúcson felvethetik ezeket, ezért állandóan résen kell lenniük Dömötör szerint.

A jövő évi költségvetéssel kapcsoltban pedig arról beszélt, annak a rezsivédelmet és a munkahelyek védelmét kell szolgálnia.

Nehéz évet zárunk, és nem tűnik sétagaloppnak 2023 sem. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a különböző válságokkal terhelt világban Európa újra megtalálja a hangját és erejét, Magyarország pedig anyagi és fizikai biztonságát

– jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik