Belföld

Megvádolták a román napszámost, aki rágyújtotta a házat az alvó ismerőseire Makón

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a román állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly októberben Makón felgyújtott egy épületet, amelyben ketten aludtak. A letartóztatásban lévő férfit minősített emberölés kísérlete, valamint magánlaksértés és rongálás miatt állítják bíróság elé.

A férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával. Több ismerősükkel együtt egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádirat szerint a férfi féltékeny volt az élettárására, tavaly. október 27-én italozni kezdett, és nem ment el dolgozni. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, az élettársa pedig félelmében elbújt előle.

A vádlott éjszaka a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba, és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a mellépület teljes tetőszerkezetére, amelynek kamrájából még időben sikerült kimenekülnie az ott alvó házaspárnak, és a gázpalackot is ki tudták vinni.

A helyszínre érkező tűzoltók a lángokat még azelőtt megfékezték, hogy azok átterjedtek volna a főépületre. A férfi a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta felgyújtani a disznóólat is, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte, és eloltotta a lángokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik