Belföld

Elítélték a horvát nőt, aki meg akart kenni egy pénzügyőrt az M7-esen

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy horvát nőt, aki pénzügyőröket akart megvesztegetni november végén az M7-esen. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az 54 éves horvát nő férjével Zágrábba tartott horvát hatósági jelzésű kocsival, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr járőrei az M7-es autópálya egyik Fejér megyei pihenőhelyén feltartóztatták.

A férfi azt állította, hogy nem szállítanak jövedéki terméket, a gépkocsi átvizsgálásakor azonban a pénzügyőrök nagy mennyiségű márka- és jogvédelem alatt álló ruházati terméket találtak, amelyről számla sem volt. Ekkor a nő a telefonján lévő fordítóprogram segítségével azt közölte a pénzügyőrökkel: “fizetünk nektek valamit”, majd egy 200 eurós bankjegyet nyújtott az intézkedő hivatalos személyek felé.

Az eljáró pénzügyőrök visszautasították a vesztegetési pénzt, és a korrupciós bűncselekmény elkövetőjét előállították. A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott nő elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt állította bíróság elé a horvát állampolgárságú elkövetőt.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően két év – két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a nőt, s egy évre kiutasította Magyarország területéről és 200 eurós vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik