Belföld

Fegyházba küldenék a terézvárosi kokaindílert

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 52 éves férfival szemben, aki 2020 nyarától jelentős mennyiségű kokaint és marihuánát értékesített Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető egy terézvárosi bérelt lakásban tárolta a kábítószereket, és azokat nagyobb részben a baráti, illetve ismerősi körébe tartozó személyeknek értékesítette, a fennmaradó részt pedig elfogyasztotta. A férfinak legalább 16 visszatérő vásárlója volt, akiknek a megrendelt kábítószert többnyire az erzsébetvárosi lakásban adta át, de volt olyan is, hogy a vevők lakására, vagy forgalmas belvárosi vendéglátóhelyek környékére beszélték meg az átadással egybekötött találkozót.

A terhelt kódnyelven egyeztette az ügyfelekkel a megrendelt drogot, amelynek során a mennyiségeket jellemzően a „perc” és „idő” szavak használatával egyeztették.

A nyomozók a soroksári piac környékén fogták el tavaly májusban a férfit, amikor éppen kokaint adott át az egyik ügyfelének. A rendőrök ezután a díler erzsébetvárosi lakásán több mint másfél kiló kokaint, valamint marihuánát is találtak, továbbá a kábítószerek porciózásához szükséges eszközöket, és kábítószer-kereskedelemből származó készpénzt – mintegy 3 és fél millió forintot és 1400 eurót – is lefoglaltak. Az ügyészség fegyházbüntetést és pénzbüntetést kért a kokaindílerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik