Belföld

Videón, ahogy sörösüveggel és ököllel csépeli egymást egy rokkantkocsis férfi a haragosával

Sörösüveggel és ököllel esett egymásnak egy rokkantkocsiban ülő férfi a haragosával. A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt állította őket bíróság elé.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egészségi állapota miatt nagyobb távolságok megtételére kizárólag kerekesszék segítségével képes hatvanas éveiben járó férfi szóváltásba keveredett szeptemberben egy másik férfival az egyik vendéglátóhely előtt. Ezért egy pillanatra felállt a rokkantkocsi üléséből, és a nála lévő sörösüveggel fejbe vágta a vitapartnerét.

A másik férfi nem igazán díjazta ezt, előbb ököllel megütötte, majd kirántotta haragosát a kerekesszékből, amelynek következtében mind a ketten a földre estek. A bántalmazás következtében a mozgáskorlátozott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, egészségi állapotára tekintettel azonban a támadójának minősített testi sértés miatt kellett felelnie. Az ügyészség gyorsított eljárásban állította elő a verekedőket.

A Barcsi Járásbíróság váddal egyezően mondta ki bűnösnek őket: a mozgáskorlátozott férfival szemben 1 év 6 hónap, míg a másik vádlott egy év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott.

Olvasói sztorik