Belföld

„Remélem, megdöglöttél” – 130-cal rohant párja szeretőjének a kocsijába egy rendvédelmi dolgozó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Emberölés kísérlete és rongálás miatt állítja bíróság elé a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki leszorította az élettársa szeretőjét az útról két és fél évvel ezelőtt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a 42 éves rendvédelmi dolgozó tudomást szerzett arról, hogy az élettársa szerelmi kapcsolatot létesített egy másik férfival, ezért többször is megöléssel fenyegette meg mindkettőjüket és a nő jelenlétében azt is közölte vetélytársával, hogy „le lesz vágva a fejed!”.

A vádirat szerint férfi egy júniusi éjszaka a közös otthonuk előtt az autóban ülve várta élettársát, majd megérkezésük után követni kezdte a hazafelé tartó sértett gépkocsiját. A riválisa észlelte, hogy a férfi a gépkocsija mögött halad, ezért gyorsítani kezdett, majd az úttest közepére húzódott amikor látta, hogy az őt követő autó áttért a szembejövő forgalmi sávba. Ez a manőver többször is megismétlődött, miközben már mindketten 80, majd 100 km/h-val haladtak a borsodi településen, és a férfi 2,5 méter távolságról követte az előtte haladó járművet.

A lakott területről kiérve a férfi hátulról nekiütközött először kisebb, majd nagyobb erővel a szerető gépkocsijának, aki beletaposott a gázba és megpróbált elmenekülni. Amikor 130 km/h-val haladtak, a férfi jobbra húzódott, majd kocsijának bal elejével meglökte a másik jármű jobb hátulját azért, hogy azt irányíthatatlanná tegye. Az ütközés miatt a szerető elveszítette irányítását a jármű felett, lehaladt az úttestről a két méterrel lejjebb fekvő szántóföldre, ott egy 190 kilós betondarabnak, majd a távvezeték tartóoszlopának ütközött.

Az elkövető ezután az úton megállt és azt kiabálta a jelentősen megrongálódott gépkocsiban tartózkodó sérült férfinak, hogy: „Remélem megdöglöttél!”, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A férfi a cselekmény következtében zúzódásokat szenvedett, de a járművek sebességére, a pályaelhagyásos baleseti folyamatra, az úttest és a szántóföld közötti szintkülönbségre tekintettel a járművek ütközése, a gépkocsi felborulása is várható volt, amelybe bele is halhatott volna. Az elkövető vezetői engedélyét azonnal bevonták a helyszínre érkező zsaruk.

Az ügyészség nyolc év fegyházat, és tíz év közügyektől eltiltást kért az ámokfutóra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik