Belföld

Jogerősen is 18 évet kaphat a bajóti nő, aki fejszével széthasította a párja fejét, majd felgyújtotta a holttestét

police.hu
police.hu

Jogerősen is 18 év fegyházbüntetést kaphat az a bajóti nő, aki újévkor egy fejszével agyonverte, majd felgyújtotta a párját. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arányosnak tartja a nő elsőfokon kapott büntetését, és azt kérte, hagyják helyben.

A tényállás szerint a 37 éves nő és a 63 éves férfi több éve élettársakként éltek egy bajóti pincében.  A nő a férfi tudtával prostitúciós tevékenységet is folytatott. Gyakran veszekedtek a férfi féltékenysége és a nő alkoholizáló életmódja miatt.

Így volt ez január elsején este is. Az ittas nő földre lökte a férfit, majd ököllel, nagy erővel többször is fejbe vágta. A férfi könyörgött neki, hogy hagyja abba a bántalmazást, azonban a nő magához vett egy fejszét, és annak élével legkevesebb hétszer lesújtott a hanyatt fekvő férfi koponyájára, utána pedig több alkalommal a felső testére is.

Amikor a nő észlelte, hogy a férfi már nem mozdul, akkor a testére papírt és fahasábokat rakott, majd meggyújtotta, és elmenekült a helyszínről. A férfi halálát nyílt agyroncsolódás okozta, életét a szaksereű orvosi ellátás sem mentette volna meg.

A nő már a nyomozati szakban beismerte a bűnösségét. Azt mondta, hogy nem tetszett neki, hogy a párja megütötte azért, amiért ittasan ment haza. Ettől pedig feldühödött és nekiesett.

A Tatabányai Törvényszék 18 év fegyházra ítélte a nőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és védője enyhítésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik