Belföld

Tordai Bence szerint a Hír TV riportere hívta fel pedagógusnak kiadva magát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Miután a Tanítanék Mozgalom múlt hét hétfőn a parlamenti karzaton akciózott, a Hír TV arról készített riportot, hogy „baloldali pártok állhatnak” a mozgalom mögött. A csatorna egy hangfelvételt közölt, amelyen Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselő állítólag egy Tanítanék-taggal telefonál, aki azt kérdezi a politikustól, hogyan kommunikáljanak az akcióról.

A hvg.hu megkereste az esettel kapcsolatban Törley Katalint, a Tanítanék egyik alapítóját, aki a lapnak elmondta:

a Tanítanék soha, egyszer sem kért tanácsot politikusoktól vagy politikai pártoktól. Ez a felvétel nem tudom, hogyan készülhetett el, valószínűnek tartom, hogy trolltámadás volt – az biztos, hogy a mi közegünkből senki nem hívta fel Tordai Bencét.

Tordai Bence szintén megerősítette, hogy habár ő hallható a hangfelvételen, a Párbeszéddel kiderítették, hogy vonal másik végén nem a Tanítanék egyik tagja volt, bővebb részleteket pedig hamarosan közölnek.

A hvg.hu a Hír TV-nél is érdeklődött a felvétel eredetével kapcsolatban, ám nem kaptak választ.

Frissítünk!

Tordai Bence cikkünk megjelenése után Facebook-oldalán arról írt, hogy nyilvános adatbázisok segítségével kiderítették, hogy a telefonszám, amiről hívták, a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek lánya, F. Boglárka a Hír TV riportereként dolgozik. A párbeszédes politikus jelezte, vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben a honvédelmi miniszternél, illetve a MÚOSZ etikai bizottságához foglalnak és eljárást indítanak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik