Belföld

Felfüggesztettet kértek a vadászpilótákat lézerrel elvakító tiszakeszi férfire

Több rendbeli, közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki lézerrel vakított el három gyakorlatozó vadászpilótát. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint tavaly április végén a Magyar Honvédség három vadászrepülőgéppel kiképzési gyakorlatot hajtott végre három egymást követő éjszaka Tiszakeszi felett, 600 métertől 2500 méterig terjedő repülési magasságban.

A férfi a lakása udvarából alkalmanként legkevesebb harminc percig próbálkozott azzal, hogy bevilágítson a pilótafülkékbe. A lézerfény a pilótafülkék üveg és plexi felületein megtörve szóródott és a pilótáknál pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott.

Egyik alkalommal a zavaró lézerfény miatt a pilótának ki kellett kapcsolnia repülőgépe navigációs fényeit, hogy a vádlott szem elől tévessze a légijárművet. A Borsod megyei férfi a cselekményével a vadászpilóták életét, testi épségét veszélyeztette.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönbüntetést kért a férfire a lézert kibocsátó eszköz elkobzásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik