Belföld

Bora Bora-botrány: Felmentették az erőszakos közösüléssel is megvádolt koreai férfit

24.hu
24.hu

Bizonyítottság hiányában felmentette a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság azt a koreai származású, francia állampolgárságú férfit, akit erőszakos közösüléssel és más bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség az egész világsajtót bejáró Bora Bora-ügy kapcsán.

Nyíri-Kovács Patrícia pénzügyi szakon végzett. A hazai tanulmányai befejezése után Párizsba ment ösztöndíjasként, ahol megszerezte a mester fokozatot, majd egy banknál dolgozott. Később kapott egy jó állásajánlatot, ezért New Yorkba költözött.

Pár héttel később, 2007 februárjában itt ismerkedett meg a koreai származású bankárral, Soo Il Lee-vel akivel Párizsba költözött. 2008 nyarán összeházasodtak, majd nem sokkal később Tokióba költöztek, ahol 2009 júniusában megszületett a közös kisfiuk.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi többször is bántalmazta a nejét a terhessége alatt, majd később a kiskorú gyermekük jelenlétében is. A házaspár kapcsolatuk megmentése céljából a férfi javaslatára Bora Borára utazott, ahol azonban a férj ismét erőszakosan lépett fel a feleségével szemben.

Kapcsolódó
Bora Bora-botrány: „Ha mi nem lennénk, a lányom éhen halna”
Félmilliárdért vett házat a koreai apa, de egy fillért sem fizet az anyának a családja szerint.

A vádhatóság szerint elrejtette a nő és a gyerek útlevelét, így ők nem tudták elhagyni az országot, és a férfi az ott tartózkodásuk alatt is bántotta a nőt, s megalázóan viselkedett vele.

Soo-Il Lee ellenben azt állította korábban, hogy soha nem emelt kezet a feleségére és a kisfiára. És szerinte az asszony személyes haszonszerzés céljából torzította el az ügyet.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság felmentette a férfit az ellene emelt vád alól, mert nem lehetett a bűnösségét kétséget kizáró módon bizonyítani. A rendelkezésre álló bizonyítékok részbeni ellentmondásossága okán nem lehetett megnyugtató módon tisztázni a történteket, így a férfi bűnössége sem volt megállapítható.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik másodfokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik