Belföld

Hatszor ítélték letöltendőre hivatalos személy elleni erőszak miatt, hetedszerre hét évet kaphat

Vádat emeltek azzal a fogvatartottal szemben, aki személyes tárgyai ellenőrzése közben megütött egy börtönőrt tavaly nyáron Szegeden.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye szerint a többszörös visszaeső férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével vádolják. A távirati iroda azt írta, hogy a  férfit korábban hat alkalommal ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint tavaly nyáron is jogerős szabadságvesztés-büntetését töltötte a Szegedi Fegyház és Börtönben.

Június 23-án elrendelték személyes tárgyai átvizsgálását. Az ellenőrzés során a vádlott a zárkában kiabálni kezdett, és azt mondta a börtönőröknek, hogy ezt vele nem tehetik meg. A vádlott mögött elhelyezkedő börtönőr erre biztonsági okból testi kényszert alkalmazva el akarta vezetni a férfit, aki a fogásból kiszabadította magát, és ököllel arcon ütötte a sértettet. Ez észlelve a sértett kollégája a további bántalmazás elkerülése érdekében a vádlottat földre vitte, majd a dühöngő és fenyegetőző férfit elvezették.

A sértett börtönőr a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben – beismerése esetére – hét év fegyházbüntetést indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik