Belföld europoli

Deutsch: Az Európai Unió családon belüli erőszakot követ el Magyarországgal szemben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Deutsch Tamás volt a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának vendége és az MTI beszámolója szerint igen erős kijelentéseket tett. Szerinte a brüsszeli bürokraták minden eszközzel rá akarják kényszeríteni az akaratukat a magyar emberekre a szankciók, az illegális bevándorlás elfogadása és a gyermekvédelmi törvény megváltoztatása ügyében.

A fideszes európai parlamenti képviselő előbb azzal kezdte, hogy bár Magyarország mind az általa tett 17 vállalást maradéktalanul teljesítette, az Európai Bizottság mégis ugyanazt a büntetést javasolja az Európai Tanácsnak, mint a folyamat elején – vagyis a támogatások egy részének befagyasztását.

A fideszes politikus arról beszélt, hogy nem a 17 vállalás teljesítésével vagy a jogállamisággal van gondja a bizottságnak, hanem azzal, hogy a bevándorlás, a szankciók és a gyermekvédelmi törvényt illetően a brüsszeli bürokrácia erőszakos törekvéseit nem hajlandó Magyarország elfogadni.

Guy Verhofstadt belga liberális európai parlamenti képviselő felvetéséről, miszerint minden alkalommal el kell venni a Magyarországnak járó forrásokat, ha ellenkezik az unióval hazánk, Deutsch azt mondta: ezzel, túl a vérlázító tartalmon, ismét jelét adta, hogy „tőről metszett magyargyűlölő”.

A fideszes politikus szerint szó sincs arról, amit évek óta hazudik a brüsszeli bürokrácia, hogy az európai értékekről, a demokrácia védelméről lenne szó, amikor a lengyelekkel, magyarokkal, románokkal, bolgárokkal, horvátokkal szemben lépnek fel vagy bármi probléma lenne a jogállamisággal. Deutsch kijelentette: arról van szó, hogy mindaddig, amíg ezek az országok nem engednek, amíg a brüsszeli bürokrácia nem tudja rájuk erőltetni az akaratát, addig ezeket az országokat – és elsősorban Lengyelországot és Magyarországot – Brüsszel büntetni fogja.

Az összefoglaló alapján ezután következett talán a legerősebb rész: Deutsch Tamás olyan kijelentést tett, hogy szerinte nem kevesebbről van szó, mint egy politikai közösség, az Európai Unió családján belüli erőszakról, márpedig a családon belüli erőszak az egyik legdurvább bűncselekmény.

Itt egy „politikai galádság” történik, minden eszközzel a brüsszeli bürokraták rá akarják kényszeríteni az akaratukat a magyar emberekre és mindezt úgy teszik, hogy a fenti kérdésekben messze a párthovatartozáson túlmutató nemzeti egység létezik.

A magyar emberek 85-90 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország mondjon nemet az illegális migrációra, védjék meg a határokat és tartsák fenn a gyermekvédelmi törvényt, és utasítsák el a katasztrofális következményekkel járó szankciókat – állította.

Összegzése szerint a bizottság mellébeszél, Guy Verhofstadt pedig kimondja, mi a valóság: amíg a brüsszeli bürokrácia nem tudja az akaratát a magyarokra kényszeríteni, addig a magyarokat büntetni kell. Eddig nem tudta rákényszeríteni, és a következő hónapokban, esztendőkben sem lesz ebben a helyzetben – folytatta Deutsch Tamás.

A fideszes politikus megosztotta a véleményét a részleges schengeni bővítéssel kapcsolatban, miszerint Ausztria és Hollandia megvétózta Románia és Bulgária csatlakozását. Brüsszel több mint tíz év óta minden elképzelhető és elképzelhetetlen feltételt meghatározott Románia és Bulgária schengeni csatlakozása kapcsán, jegyezte meg Deutsch, a két ország jóképet vágott ehhez és teljesítette az összes feltételt.

Majd a legutolsó pillanatban jön Deutsch Tamás megfogalmazásában „két beképzelt, pökhendi, arrogáns, nyugati tagállamű” és úgy dönt, habár minden létező feltételt teljesítettek, mégis nemet mondanak a schengeni csatlakozásukra, gyakorlatilag átverik, becsapják a hozzájuk hasonló, egyenrangú román és bolgár uniós polgárokat.

Egyszer és mindenkorra elég volt ebből az arrogáns, lekezelő, pökhendi, a történelemből ismert gyarmattartói, nyugati felsőbbrendűséget mutató magatartásból – fogalmazott az EP-képviselő, aki szerint újra kell gondolni sok szempontból az Európai Unión belüli együttműködést. Értékelése szerint a történtek olyan mértékben ássák alá a jóhiszemű együttműködést, aminek hosszan ható következményei lesznek.

A politikus megdöbbentőnek nevezte, hogy az Európai Parlament egyik szocialista alelnökének lakásán hatszázezer eurónyi kenőpénzt találtak a belga rendőrök és az a kép rajzolódik ki, hogy az európai baloldal rendszerszintűen, az Európai Unión kívülről hihetetlenül nagy összegeket kap, hol dollárban, hol euróban. Láthatóan Európán kívüli érdekcsoportok finanszírozzák őket – elmélkedett Deutsch Tamás.

A kormánypárti politikus itt rögtön párhuzamot vont, miszerint az egyesült magyar baloldalnak hárommilliárd forintnyi dollár jutott a magyar választási kampányban. Most pedig az derült ki, hogy az európai szocialistákhoz tartozó görög szocialista vezető és egy belga szocialista politikus – a büntetőeljárásban felmerült gyanú alapján – ugyancsak Európán kívüli pénzeket kapott azért, hogy Deutsch állítása szerint a politikai álláspontja Európán kívüli érdekeket szolgáljon. Megjegyezte: nem lepődne meg, ha a magyar baloldal „ócska védekezéséhez” hasonló érvek hangoznának el, azaz hogy ezek a pénzek is mikroadományok voltak.

A fideszes EP-képviselő hozzátette, hogy mindeközben az európai baloldal – közte a magyar baloldallal – a leghangosabb a korrupció elleni küzdelemben és az unión kívülről érkező beavatkozás kapcsán, majd azt látni, hogy a politikai álláspontjuk hol hárommilliárd forintnak megfelelő dollárért, hol hatszázezer eurónyi összeggel megvásárolható.

Kapcsolódó
Mi áll Orbán Viktor brüsszeli harca mögött?
Megpróbáljuk megfejteni, pontosan miért fenyeget a magyar miniszterelnök vétóval több uniós döntés kapcsán, mi köze van ezeknek a magyar pénzekhez, és előrébb jut-e ezzel az ország.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik