Belföld

Szomszédja kapuja elé tette a lova tetemét egy abonyi férfi, mert szerinte az ő fia mérgezte meg

police.hu
police.hu

Letartóztatta a bíróság azt a 48 éves abonyi férfit, aki módszeresen keserítette a szomszédja életét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bejelentő elmondta, hogy már korábban megromlott a viszonya a szomszédjával, aki folyamatosan keseríti az életét, és azzal fenyegeti, hogy egyszer minden értékes dolgát felgyújtja.

A gyanú szerint I. Pál traktorral húzta át a lova tetemét a haragosa telephelyének kapuja elé, mert szerinte ő mérgezte meg az állatot. Igyekezett borsot törni ismerőse orra alá, volt, hogy lucerna földjéről lopott lefóliázott szalmabálákat. Ezt az abonyi zsaruk meg is találták és visszaadták a tulajdonosnak.

A gyanúsított novemberben egy ásóval a kezében kényszerítette megállásra autóval közlekedő szomszédját, majd benyúlt az ablakon és egy karóval arcon vágta. De nem ez volt utolsó kirohanása, mert egyszer a rendőrökre is rátámadt intézkedés közben.

police.hu

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés gyanúja miatt nyomozást is indított ellene. L. Pálhoz az abonyi rendőrök mentek ki december 6-án a Mikulás helyett.

A férfi csak részben ismerte el a terhére rótt bűncselekményeket. Vallomásában elmondta, hogy a lovat valóban áthúzta, de azért mert biztos abban, hogy a szomszédja fia mérgezte meg az állatot. Az ismerőse bántalmazását tagadta, ahogyan a bálák lopását is, mert álláspontja szerint szomszédja tudott arról, hogy elhozta azokat.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse a 48 éves férfival szemben lopás, zaklatás és testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik