Belföld

Milyen vegyületek találhatók a dohányfüstben?

Getty Images
Getty Images
A világon több mint egymilliárdan dohányoznak, Magyarországon pedig több, mint kétmillióan gyújtanak rá naponta. A dohányzás köztudottan számos komoly egészségügyi probléma okozója, és emellett környezeti ártalmai is jelentősek. Jó hír azonban, hogy az élet egyéb területeihez hasonlóan a dohányzás kapcsán is csökkenthetőek az egyéni és környezeti ártalmak a mindennapokban.

Köztudott, hogy a dohányzás rendkívül káros az egészségre. Számos krónikus megbetegedés ismert kockázati tényezője, amelyet függőséget okozó jellege miatt sok esetben igen nehéz megszüntetni. A legjobb megoldás természetesen, ha egyáltalán nem gyújtunk rá, vagy igyekszünk leszokni a dohányzásról. A le nem szokó dohányosoknak fontos törekedniük a dohányzás okozta ártalmak csökkentésére, illetve megismerniük az ezzel kapcsolatos lehetőségeket.

Dacára ugyanis a probléma elterjedtségének, a témával kapcsolatban ma is számos félreértés és tévhit tartja magát. Milyen módon fejti ki pontosan káros hatását a dohányzás a szervezetre? Kiket veszélyeztetnek a dohányzás káros hatásai?

Az alábbi linken elérhető kvízünkben most próbára teheti tudását!

Kapcsolódó

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából, reklámnak nem minősülő tájékoztatásként készült a Philip Morris Magyarország Kft. hozzájárulásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik