Belföld

Letartóztatták a 2017-es bostai gyilkosság gyanúsítottját: új lakásába is magával vitte a fiú maradványait

Letartóztatta a  Pécsi Járásbíróság azt a 40 éves bostai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy eltűntként keresett fiatalembert öt évvel ezelőtt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017 júniusában egy szóváltást követően nyakon szúrta a fiatal férfit, aki a szúrás következtében meghalt A gyanúsított egy pokrócba csavarta az áldozata holttestét, majd meszet, hamut és hulladékot szórt rá. Az áldozat ruháit és használati tárgyait a kukába dobta, így azokat a nyomozó hatóság nem találta meg.

A gyanúsított tavaly egy másik ingatlanba költözött a településen, és költözéskor egy zsákba csomagolta a néhai fiatal maradványait, majd elvitte az új lakásához, és elrejtette a padláson. A nyomozó hatóság szemle keretében két nappal ezelőtt találta meg a maradványokat.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Alapos a gyanú arra, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik