Belföld

Ájultra vertek a kidobók egy férfit a gyöngyösi diszkóban, megvádolták a videón lévő elkövetőket

Kidobók vertek és rugdostak össze egy vendéget az egyik gyöngyösi diszkóban. A Heves Megyei Főügyészség a fiatalabb elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés, míg a társát garázdaság miatt állítja bíróság elé.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak biztonsági őrként dolgoztak 2020 szeptemberében az egyik gyöngyösi diszkóban. Este a barátai társaságában itt szórakozott a későbbi áldozat is, akit az ittas állapotában tanúsított tolakodó magatartása miatt a fiatalabb vádlott hajnalban kivezetett a szórakozóhely bejárata elé egy másik kidobóval.

Itt szóváltás alakult ki a kivezettet személy és a biztonsági szolgálat tagjai között, amelynek során az idősebb őr  előbb tenyérrel arcon ütötte, majd kétszer combon rúgta a kitessékelt férfit. A hátráló és távozni szándékozó férfit ekkor a a fiatalabb kidobó egyszer nagy erővel fejen ütötte, melytől az  hanyatt esett és percekre elveszítette az eszméletét.

A biztonsági szolgálat tagjai próbálták a padlóra küldött férfit magához téríteni, majd amikor ez sikerült egy székre ültették, amiről később a férfi még egyszer fejjel előre leesett. A bántalmazott vendég később elhagyta a helyszínt, majd a cselekmény napjának délutánján orvosi vizsgálatra jelentkezett a kórházban.

Az áldozat a fiatalabb vádlott ütése miatti hanyatt esése, illetve eszméletvesztése miatt a székről való leesése következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyek közvetett életveszélyt eredményeztek.

Az ügyészség szerint az elkövetők magatartása meghaladta a személy-és vagyonőröket külön törvény alapján megillető arányos testi erő alkalmazására vonatkozó szabályokat, tevékenységük ezen túlmenő, indokolatlan erőszak volt.

A Heves Megyei Főügyészség a fiatalabb kidobót életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg pofozkodó és rugdosó társát garázdaság vétségével vádolja. A fiatalabb terheltre 2 év 6 hónap börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kértek előkészítő ülésen történő beismerésre azzal, hogy 3 évre tiltsák el a biztonsági őr foglalkozástól is, a másik kidobóra pénzbüntetést kértek.

Olvasói sztorik