Belföld

„Nem megyek veletek, dögöljetek meg” – mondta a síneken kószáló kislány apja és megindult a vasvillával

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt indított nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki vasvillával támadt a rendőrökre november végén.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint november 27-én délután arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az egyik Pest megyei település vasútállomásán egy tíz év körüli kislány egyedül tartózkodik és a vasúti síneken sétál.

A kiérkező rendőrök felismerték a kiskorú gyermeket – aki egyébként nem válaszolt a feltett kérdésekre – és hazavitték. Amikor az ingatlanhoz érve a rendőrök átadták a gyermeket a szülőknek, ellenőrizték az édesapa adatait a nyilvántartásban és megállapították, hogy a körözés hatálya alatt áll, ezért közölték vele, hogy előállítják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi kijelentette, hogy nem hajlandó önként alávetni magát az intézkedésnek, és többszöri felszólítást követően is megtagadta az együttműködést. Levegőbe csapott, majd elindult az ingatlan irányába, akkor a rendőrök a karjait megfogva megpróbálták visszatartani, és megbilincselni.

A férfi a testi kényszert észlelve megfeszítette a karjait, bal karját egy erőteljes mozdulattal kirántotta a rendőr kezéből, melynek következtében az őrmester hüvelykujja megrándult. Az elkövető kiszabadult a fogásából és beszaladt az ingatlan udvarára, ahol magához vett egy vasvillát és azt maga előtt tartva a rendőrök felé indult, miközben kijelentette, hogy „nem megyek veletek, dögöljetek meg”.

Az egyik rendőr elővette szolgálati fegyverét és újra felszólította a férfit az együttműködésre, aki ekkor a támadó magatartással felhagyott és a vasvillával a lakás bejárati ajtaja felé sietett. Mindeközben arra utasított a kiskorú fiát, hogy akadályozza meg a rendőrök ingatlanba jutását, majd kiugrott az ablakon és elmenekült. A rendőrség tegnapelőtt elfogta és előállította az elkövetőt.

A családfő tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Az őrizetbe vett 48 éves férfinek több ügye is van ezen kívül, zaklatás és más bűncselekmények miatt is foglalkoznak vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik