Belföld

Az ársapka eltörlése előtt egy nappal csapott le a NAV a hatósági áras benzinnel seftelő kutasra

Az üzemanyagok ársapkájának eltörlése előtt egy nappal csaptak le a hatóságok egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetőjére, aki a gyanú szerint kenőpénzért piaci helyett hatósági áron adott el legalább 9000 liter üzemanyagot egy vállalkozásnak. Az üzemanyagot nyitvatartási időn kívül, apránként tankolták ezer literes tartályokba.

Az RTL Híradója szerint hétfőn kommandósok jelentek meg a vállalkozó egy Békés megyei családi háznál, a rajtaütés után a NAV tartott házkutatást az épületben.

Barnáné Horváth Melinda, NAV sajtóreferens azt mondta, hogy a benzinkutas úgy próbálta átverni az ellenőrzést, hogy a gépkocsik üzemanyagtartályának űrmérete szerint adagolta a nagy tartályokba a benzint.

A NAV szerint a kút üzemeltetője harmincezer forintot kapott tartályonként, közben 600 ezer forint áfát titkolt el, illetve saját cégét is megrövidítette több mint két millió forinttal.

A kutas akár tíz év börtönre is számíthat, miután a nyomozás bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás, illetve vesztegetés elfogadása és hűtlen kezelés gyanújával folyik ellene.

A NAV az ársapkás időszakban több mint kétezer vizsgálatot végzett, és három büntető eljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik