police.hu
Belföld

Rendőrkapitányság mellett vállalt festési munkát egy toplistás bűnöző

Rács mögé került a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől, és épp egy lakást festett, amikor elfogták a fejvadászok.

A körözött férfi is ahhoz a csapathoz tartozott, melynek tagjai évekkel ezelőtt idősek kifosztására szakosodtak. A rablásokat Budapest XXII. kerületében követték el. Áldozataik főként nyugdíjasok voltak, vagyis olyan emberek, akik nem tudták magukat megvédeni. A banda attól sem riadt vissza, hogy bántsa a nyugdíjasokat. Sőt, egy alkalommal még az idős áldozat egyik családtagját is megverték.

A banda tagjai közül már mindenki megkezdte a bíróság által kiszabott és jogerőre emelkedett szabadságvesztésének letöltését, kivéve L.Ferencet, aki öt év fegyházat kapott, de nem ment be a hűvösre, s elérhetetlenné vált a hatóságok számára. Ezért tavaly októberben körözést adtak ki ellene, majd felkerült a körözési listájára is.

police.hu

A kerületi nyomozók segítségével feltérképezték a férfi tartózkodási helyét, és egy összehangolt akcióban elfogták. Az alkalmi munkásként dolgozó férfi épp egy felújítás alatt álló I. kerületi lakás egyik szobáját festette, mikor a rendőrök rajtaütöttek.

Nem volt szívbajos, szinte a kerületi rendőrkapitányság szomszédságában vállalt munkát. Ellenállást nem tanúsított, bár ideje sem volt rá, annyira gyorsan történtek az események. Mire felocsúdott, már bilinccsel a kezén vitték is a rendőrök a közeli kapitányságra. Mivel festékes volt a gatyája, ezért nem ültették be a kocsiba, hanem besétáltak vele. Az elszámoltatása után pedig vitték a fegyházba, ahol már nagyon várták.

Ajánlott videó