Belföld

Meghalt a motoros, aki elgázolt egy piroson átkelő ittas férfit a Blahán, megvádolták a gyalogost

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki két és fél évvel ezelőtt halálos balesetet okozott a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál. A férfi ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre. Ennek következtében elütötte őt egy megengedett sebességet túllépő motoros,, aki később meghalt.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi ittasan gyalogolt Blaha Lujza téri villamosmegállónál lévő járdasziget felé. Át akart kelni a zebrán, amikor piros volt a lámpa.

Ugyanebben az időben, a József körúton, a Rákóczi út felől érkezett a motoros, aki a számára irányadó zöld lámpán haladt át, de megengedett 50 km/óra helyett 93 -as sebességgel.

Az ittas gyalogos megállás és körülnézés nélkül lépett le az úttestre. a piroson A tőle jobbról érkező motoros észlelte a zebrán szabálytalanul átkelő gyalogost, de fékezéssel és elkormányzással sem tudta már elkerülni a balesetet. Az elütés következtében a gyalogos súlyos, több hónap alatt gyógyuló, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A balesetben a motorosnak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy azokkal okozati összefüggésben, a folyamatos kórházi kezelés ellenére, több mint egy évvel később életét vesztette.

A baleset, és azzal összefüggésben a motoros halála azért következett be, mert a gyalogos közlekedési szabályt szegett azzal, hogy a piros lámpa ellenére az úttestre lépett. Ugyanakkor, amennyiben a motoros a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy késedelem nélkül megkezdett fékezéssel még az ütközés helye előtt meg tudott volna állni.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolt gyalogosra. A motorossal szemben indult eljárás megszűnt, mivel meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik