Belföld

Követtek és kiraboltak egy 11 éves gyereket Siófokon

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Követtek és kiraboltak egy 11 éves gyereket Siófokon. A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a fiatalkorú elkövetőt.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a terhelt egy siófoki játszótéren tartózkodott májusban a barátaival, amikor arra ment a 11 éves áldozata is is. A fiúk megszólították a gyermeket, majd élcelődő kifejezéseket tettek rá.

A gyerek ekkor még nem ijedt meg a társaságtól, hanem bement a közeli boltba vásárolni, azonban kis idő múlva a vádlott és csapata is megjelent az üzletben. A terhelt ismét gúnyolni kezdte a kisfiút és látta azt is, hogy az visszakapott 500 forintot a kasszánál.

A terhelt a pénz megszerzése érdekében követi kezdte a gyermeket, aki hiába futott el előle, a gyorsabb fiú hamar utolérte. A terhelt ekkor erélyesen felszólította a kisfiút, hogy adja át pénzét és hogy követelésének nagyobb nyomatékot adjon, a közelben lévő barátai felé azt kiáltotta, hogy megüsse-e a gyermeket.

A kisfiú sírva fakadt, és attól tartott, hogy a nagyobb és erősebb fiú bántalmazni fogja, ezért félelmében átadta az 500 forintját a terheltnek Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért a fiatalkorú rablóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik