Belföld

Hét év fegyházat kértek a volt katonára, aki meg akart erőszakolni egy terhes nőt Miskolcon

Gyorsan bíróság elé állítja a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt a volt katonát, aki június közepén a földre tepert és meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem ő követte el a bűncselekményt.

A vádirat szerint a 35 éves férfi követte a 30 év körüli várandós nőt, majd egy lépcsőn mögé lépett és lerántotta a földre, majd fojtogatni kezdte.

A férfi behúzta a nőt a lépcső melletti erdős részre és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült

– közölte az ügyészség.

A gátlástalan módon, útonálló jelleggel elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a nőt, majd miután elmenekült ruhát cserélt. A Miskolci Rendőrkapitányság és a nyomozó főügyészség példaértékű együttműködésének köszönhetően gyorsan lezárták a nyomozást, s hamarosan bíróság elé is állíthatják a férfit, akinek az elkövetéstől számított három napon belül meg is szüntették a munkaviszonyát.

Az ügyészség hét év fegyházat és hét év közügyektől eltiltást kért a volt szakaszvezetőre arra az esetre, ha meggondolja magát és az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik