Belföld

Szexre kényszerítette a vele élő kislányt egy 25 éves férfi

Emberkereskedelem és kényszermunka a vád azzal a 25 éves salgótarjáni férfival szemben, aki szexuális cselekményekre kényszerítette a vele lakó lányt haszonszerzés céljából.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a 13 éves lány két évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással és tavaly október végéig közös háztartásban laktak, „mely időszak alatt szexuális életet is éltek”. Azt írták, hogy a férfi tavaly áprilistól kihasználta a gyermek kiszolgáltatott helyzetét, és arra kényszerítette, hogy más személyekkel is szexuális cselekményeket végezzen. A szolgáltatásokat igénybe vevő személyekkel egyeztette, hogy milyen cselekmény elvégzését kérik, valamint megállapodtak a fizetségben is, ezután a lányt a férfiak által megadott helyszínre szállította.

A gyermek többször is tiltakozott a férfi nyomásgyakorlása ellen, de ilyenkor a vádlott bántalmazta, ütlegelte, seprűnyéllel verte, hajánál húzva kényszerítette. Az ügyészség vádirata szerint a lánynak legalább 12 alkalommal kellett szexuális szolgáltatást nyújtania az alkalmi partnereinek a váddal érintett időszakban kétezer és hétezer forint közötti összegért, melyet a vádlottnak kellett adnia.

A megyei főügyészség szexuális visszaélés, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, rendszeres előny szerzése céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, továbbá – mivel tavaly  novemberében kábítószernek minősülő anyagot, delta-9-THC-t fogyasztott – kábítószer-birtoklás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba kerülhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik