Belföld

Hétfőig nem tud üzemanyagot szállítani a Mol a partnereinek

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kedd délutántól vasárnap éjfélig csak akkor adhatnak le új rendelést a Mol nagykereskedelmi partnerei, ha meg tudják oldani a szállítást – derült ki a Telex birtokába jutott levélből, amit kedden küldött ki partnereinek az olajtársaság.

„A magyarországi ellátási helyzet kritikus: az importhiány és a pánikvásárlás nagyon komoly fuvarszervezési és ütemezési kihívást jelent számunkra” – írják a levélben. Kevesebb üzemanyagot kell szétosztaniuk több partner és fogyasztó között, a kieső importot pedig a pozsonyi finomítóból kell pótolni, amely ugyancsak igénybe veszi a Mol szállítási kapacitásait. Azt is írják, hogy a Dunai Finomítóban elhárították a műszaki problémákat, de időre van még szükségük ahhoz, hogy elérjék a teljes gyártási kapacitást, és a logisztikában is utolérjék magukat.

Kedd 17 óra és vasárnap éjfél között csak saját szervezésű szállítással fogadnak be üzemanyag-rendeléseket.

Ez azt jelenti, hogy a partnereknek maguknak kell elmenniük a Mol valamelyik telepére az üzemanyagért, ha még nem adtak le rendelést, és hamarabb szeretnének hozzájutni. Legközelebb hétfő 0 órától lehet leadni új rendelést, ha valaki mégis azt szeretné, hogy a Mol szállítása ki az üzemanyagot.

Az eddig leadott rendeléseket folyamatosan teljesíti a társaság, de türelmet kérnek a partnerektől. Azt is kérik, hogy késői időpontban is biztosítsák az áru átvételét, ha csak éjszakai időpontban ér oda a tankerautó. „Amennyiben az áru lefejtése meghiúsul, nem tudjuk, mikor lesz lehetőségünk a szállítást ismételten megkísérelni” – fogalmaznak a levélben.

A Mol stratégiai ügyvezető igazgatója keddi közleményében elismerte, kritikus a helyzet, a kutak negyede teljesen leürült:

Kapcsolódó
Mol: kritikus a helyzet, a kutak negyede teljesen leürült
Bacsa György stratégiai ügyvezető igazgató elmondta, soha nem volt még annyi leürülés a Molnál, mint az elmúlt napokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik