Belföld

Húszmilliós sikkasztással vádolnak egy „építési vállalkozót”

Több rendbeli minősített csalás és sikkasztás miatt állítja bíróság elé a Győri Járási Ügyészség azt a férfit, aki közel húszmillió forintot csalt ki ügyfeleitől építési vállalkozónak kiadva magát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövetéskor 36 éves férfit nem tartották nyilván egyéni vállalkozóként, és nem volt munkavállalója vagy képviselője sem építési vállalkozásnak. A férfi ennek ellenére 2020. február-július között tíz sértettel kötött megállapodást könnyűszerkezetes házak kivitelezésére egyéni vállalkozóként, illetve egy építési kft. képviselőjeként.

A házak kivitelezésére különböző összegű előlegeket vett át a sértettektől. A vádlott az elején még elkezdte a munkát, azonban már nem fejezte be. Előfordult olyan is, hogy a vádlott a neki beépítésre átadott konyhabútort nem építette be és vissza sem adta az áldozatának. A férfi  minden esetben hitegette a sértetteket egy ideig, majd elérhetetlenné vált. Ezzel a módszerrel a terhelt a tíz embernek közel 20 millió forint kárt okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik