Belföld

Elektromos fűtőberendezés okozott tragédiát Kőteleken

Kigyulladt egy százötven négyzetméteres családi ház éjjel, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint tizenhat tűzoltó érkezett a Hargita utcai helyszínre, ahol a ház ötvenhat négyzetméteres része égett.

A tűz miatt a helyiség födémszerkezete beszakadt. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók avatkoztak be, illetve légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, ahonnan egy áramfejlesztőt, továbbá egy hőhatást ért gázpalackot vittek ki.

Az eset idején négyen tartózkodtak az épületben, hárman ki tudtak menekülni, egy ember holttestét azonban a tűzoltók találták meg a romok alatt. A túlélők egyikét a mentők szállították kórházba füstmérgezés gyanújával. Értesüléseink szerint egy idős nő vesztette életét a tragédiában. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőeszköz okozta, azonban a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Decemberben huszonöt lakástűzhöz riasztják naponta átlagban a tűzoltókat, és közülük jó néhány tragikus kimenetelű.. Egy pár ezer forintért megvásárolható füstérzékelő életet menthet, hiszen a tűz keletkezésekor jelez, így azt még van idő eloltani, vagy kimenekülni és kihívni a tűzoltókat.

Ajánlott videó